Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Стандартизація надання стоматологічної допомоги як складова успішної клінічної практики

Oral and General Health Том 2, №2, 2021

Вернуться к номеру

Шановні колеги!

У 2021 році стоматологічна спільнота святкує 65-ту річницю професійного об’єднання лікарів-стоматологів України. У 1956 році було засновано Республіканське наукове товариство стоматологів УРСР, що об’єднало наукову еліту, організаторів охорони здоров’я, практикуючих лікарів з усіх областей України в потужну професійну організацію. 23 жовтня 1994 року Республіканське наукове товариство стоматологів УРСР змінило свою назву, прийняло новий статут організації відповідно до законодавства нашої держави і реорганізовано в Асоціацію стоматологів України. 
У жовтні 2021 року заплановано проведення 6-го Національного українського стоматологічного конгресу з міжнародною участю «Інноваційні технології в стоматології», на якому вітчизняні науковці і практикуючі лікарі поділяться своїми науковими здобутками, напрацюваннями в галузі стоматології. Важливим напрямком роботи стоматологічної спільноти є підготовка та впровадження медико-технологічної документації зі стандартизації стоматологічної допомоги. На конгресі планується обговорення питань професійних стандартів та клінічних настанов з надання стоматологічної допомоги на основі сучасних фундаментальних наукових досліджень, систематичних оглядів, клінічних протоколів міжнародної стоматологічної спільноти.
На шпальтах другого номера журналу «Oral and General Health» сумісно неврологами та стоматологами представлено методичні розробки з питань менеджменту болю в стоматології. Наведені клінічні дослідження з питань взаємозв’язку кардіоваскулярних хвороб і здоров’я порожнини рота. Зважаючи на застарілі клінічні протоколи надання стоматологічної допомоги (Наказ МОЗ України № 566 від 2004 року), подана у статтях інформація допоможе лікарю у виборі лікарського засобу, підвищить ефективність лікування та убезпечить від ускладнень.
На сторінках журналу наведені юридичні поради для лікарів щодо організації приватних стоматологічних закладів та правових аспектів діяльності. Віддзеркалені важливі події життя стоматологічної спільноти — конгрес «Інтегрована медицина та стоматологія» та науково-практична конференція Київ — Рівне.
Редакційна рада журналу запрошує лікарів-стоматологів, лікарів загальної практики, науковців до створення якісного контенту журналу!
Запрошуємо до участі у 6-му Національному українському стоматологічному конгресі з міжнародною участю «Інноваційні технології в стоматології», який відбудеться 22–23 жовтня 2021 року в м. Києві.
Запрошуємо до співпраці!
 
З повагою, професор І.П. Мазур


Вернуться к номеру